kifigyelTeged

Ki figyel Téged?

2017-07-17 , Bejegyzés: Gondolatébresztő
2

Ahogy belemész a félelmeidbe, amint elkezdesz a tettek emberévé válni és elindulsz a céljaidhoz és álmaidhoz vezető úton, a körülötted élők elkezdenek foglalkozni Veled és beszélni Rólad. Ki figyel Téged? Sokkal többen, mint hinnéd…

Belegondoltál már, hány ember életére gyakorolsz  – akaratodtól függetlenül – valamilyen módon hatást? John C. Maxwell szerint életünk során legalább 10.000 ember életére… A kérdés tehát nem az, hogy befolyással vagyunk-e embertársaink életére, hanem az, hogy milyen hatással vagyunk rájuk. Így az, hogy fejlődő életet éljünk és kihozzuk magunkból a maximumot, nemcsak magánügy, hanem “közügy” is: nemcsak saját magunkért tesszük, de másokért is. A legjobb, amit a világnak tehetsz, ha önmagadnak használsz: példáddal több ezer embert inspirálsz!

Minden nő és minden férfi a gyarapodás lehetőségét keresi. A fejlődésre való törekvés áthatja az egész Univerzumot. Minden emberi tevékenység a gyarapodás iránti vágyon alapul: több tudásra vagy örömre vagy szépségre, nagyobb megértésre,  házra vagy luxusra, jobb ruhákra vagy életkörülményekre vágyunk. A folyamatos fejlődés iránti (sokszor öntudatlan) vágy nem egy megvetendő dolog, hanem egy természetes ösztön bennünk. Erről beszél Jézus is a talentumok kapcsán: ” Mert mindenkinek, akinek van, adatik és megszaporíttatik; akinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, amije  van.” (Máté, 25:29). Így természetes az is, hogy ösztönösen vonzódunk azokhoz az emberekhez, akik fejlődésünket, gyarapodásunkat tudják elősegíteni.

A másolódás minden tanulási forma közül a leghatékonyabb. Mondjam vagy mutassam? – az Activity játékban egyszerre csak az egyikre van lehetőség, az életben mindkettőre. Mondhatod, de mindenképpen mutasd is, amit jónak tartasz. Légy olyan folyamatosan fejlődő hiteles ember, akiből a növekedés árad minden és mindenki felé! Mozdítsd előre mindenki életét, akivel csak dolgod akad!

Ki figyel Téged? Rengetegen… Az önmagukkal békében élő emberek támogatni, biztatni fognak és követni! Mások kritizálni, gúnyolódni fognak és gyakran mondogatják, hogy Neked könnyű…  Így abból, hogyan állnak hozzád az emberek, tisztán fogod látni azt is, hogy ki mennyire elégedett a saját életével. 

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR