Görkorizó polip

Nem az a fontos, hogy honnan jössz, illetve hogy az adott pillanatban hol állsz, csakis az, hogy hova igyekszel! 

Ha már megvan az irány… 

A cél olyasmi, amiért CSELEKEDNED kell. Az álom viszont olyan dolog, amiről csupán képzelegsz, GONDOLKODSZ. Álmodozni úgyis lehet, hogy csak heverészel… A célok viszont nem működnek munka nélkül.

Az álmodozás fontos, hiszen egy „big dream”, a Te Nagy Álmod az, ami beindít Téged: inspirál, motivál, érzelmi töltetet ad és szenvedélyt ébreszt Benned, tettekre sarkall…,  de csak a kitartóan és következetesen végzett,  a célod megvalósulását segítő  cselekedetekkel változtathatod meg az életed! 

Mindenkinek van egy-két álma, ám keveseknek vannak céljaik… A célokban az a legklasszabb, hogy ha valaki igazán lelkesedik a céljáért, akkor az „irányban” fogja ő tartani, azaz vonzani fogja maga felé! 

Az álmok ingyenesek, a céloknak viszont ára van. Az álmodozás nem kerül semmibe… A célbeéréshez viszont  mindig  erőfeszítés szükségeltetik: időbefektetés, pénzbefektetés, „megfeszülés”, izzadság. Te mivel akarsz fizetni a céljaidért?

Erőd meg fog sokszorozódni, ha egy kívánatos célt tűzöl ki magad elé és annak elérésén dolgozol. Egy jó cél „csodatévő” erővel bírhat, akár még betegségeid is elmúlhatnak. Az életedet valószínűleg meghosszabbítod ezáltal: az, akit hevít a vágy, hogy véghez vigyen valamit, életenergiát és hosszabb életet is nyer! 

Ha már elindultál a céljaid felé vezető úton..

Ne dőlj be a saját kifogásaidnak! Ürügy, kifogás, magyarázkodás – vagy eredményes élet? A kettő nem fér össze. 

Ne vedd le a szemed a célodról!  Semmi sem helyettesítheti az állhatatosságot!!!

A tehetség nem – rengeteg tehetséggel megáldott sikertelen ember van….
A zsenialitás nem – Te is biztos több el nem ismert zsenit ismersz….
A tanulás önmagában biztos nem – a világ tele van kiművelt emberi roncsokkal és nagyon okos elméleti szakértőkkel….

CSAK az állhatatosság a mindenható!!! 
 
A tehetség / jó képességek és az álmodozás – céltudatos és fegyelmezett munkavégzés nélkül olyan, mintha egy polip görkorizna…. Sok az izgés-mozgás, de nem lehet tudni, hogy a polip előre, hátra vagy oldalra halad…

Fekete Ágnes

Több, mint 20 éve tartok programokat önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben, valamint életviteli-életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha Neked is segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Témakörök
Ezekről is szó esik

Hasonló cikkek

A londoni sorházak rejtélye

…és kifürkésztem a méltóságteljes londoni sorházak rejtélyét!! Foglalkoztatott ugyanis, hogy miért lettek ezek a házak ilyen keskenyek és magasbatörőek. A teljes szélességében beépített telkek  mindössze 7 méteresek. Közösek a...

Készültem egy ajándékkal Neked!

Remélem, hogy hasznosnak fogod találni a kis könyvecskémet, amely segíthet elindulni Neked az EGÉSZ-SÉG felé!