2000 óta tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb témakörökben; 2005 óta pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak.

Kezdetben tehetséges, ugyanakkor hátrányos helyzetű tinédzsereknek tartottam önismereti és pályaorientációs foglalkozásokat, majd cégeknek ügyfélszolgálati, hatékonyságfejlesztő és csapatépítő tréningeket.

Később olyan emberekkel kezdtem el foglalkozni, akik arra vágytak, hogy eljussanak az alkalmazotti mentalitástól a vállalkozói attitűdön át a vezetővé válásig. Még emlékszem arra, milyen félelmeken mentem keresztül, amikor döntöttem, hogy elengedem a – biztonságos buroknak vélt – állásomat.

Személyes érintettségem révén kezdtem el foglalkozni a betegségek lelki hátterével és alternatív gyógyítási lehetőségeivel. Először egy ciszta, majd később egy daganat formájában kaptam tanítást arról, hogy betegségeket gyógyszerek és műtétek nélkül is lehet orvosolni. A GYÓGYÍTÓ KAPCSOLAT Önmagaddal és a NŐI EGÉSZ-SÉG Nap programokat az a bennem élő vágy hozta létre, hogy átadjam másoknak is a tapasztalataimat arról, hogy van megoldás.
A Létezés élményekben, kihívásokban és változásokban gazdag élettel áldott meg, melynek köszönhetően az életemet taníthatom. Ezért olyan "sokfélék" a programjaim, melynek résztvevőit mindig beavatom az adott témával kapcsolatos személyes élményeimbe.

Életvezérlő elvemmé vált Konfuciusz gondolata: válassz olyan munkát, amit nagyon szeretsz, hogy soha többé ne kelljen dolgoznod egy percet sem… Így segítek a hozzám fordulóknak, hogy teljesebb, harmonikusabb, „egész-ségesebb” életet éljenek és kihozzák magukból a maximumot. Mindig is foglalkoztatott, hogy vajon a genetikai adottságaink; az, hogy milyen családba születünk; a neveltetésünk és körülményeink; az életmódunk és a minket ért hatások mennyire határozzák meg, hogy mit tudunk kihozni az életünkből. Hiszem, hogy születésünk pillanatában mindannyian kapunk egy „belső hegyet”: csúcsának megmászása az életfeladatunk. Ennek tudatában értelmet nyernek azok a kihívások és akadályok (vagyis tanítások), melyekkel elkerülhetetlenül találkozunk személyes sorsunk beteljesítése során, a „csúcs”felé haladva.

Hiszek az egész-ségben. Ha a párkapcsolatunk válságban van, kevésbé sikerül növelni a hatékonyságunkat a munkában. Ha komoly egészségügyi problémáink vannak, nem fog igazán érdekelni minket a karrierépítés. Ha rengeteg pénzünk és/vagy időnk van, jobban értékeljük, ha van Társunk, akivel megoszthatjuk. Ha komoly pénzügyi gondjaink vannak, nem izgat minket annyira, hogy kivel és hogyan töltsük a hétvégét. Amíg nincs rendben az önértékelésünk és az önbizalmunk, addig a kommunikációs technikák megtanulása és alkalmazása is kevésbé lesz hatékony. Amíg nem tudatosítjuk az életfeladatunkat és mások álmait megvalósító célokat tűzünk ki, nemigen fognak működni a célkitűzési módszerek sem.

Azt tapasztaltam, hogy - bár sokféleképpen fogalmazzuk meg -, egyetlen univerzális belső akadályunk van, ez pedig a félelem. Félünk a változásoktól: az újtól, a megmérettetéstől, a kudarctól, az el- és visszautasítástól, a bizonytalanságtól, a magánytól, a betegségtől, a haláltól, sokszor még a boldogságtól is. Pedig az általunk kezdeményezett változtatások, illetve az élettől kapott változások, válságok, krízishelyzetek, „katasztrófák”, betegségek olyan katalizátorok, melyek előhozhatják rejtve maradt képességeinket és arra inspirálhatnak, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.

Ha segítségedre lehetek életutad során, örömmel teszem! Ha úgy érzed, hogy elakadtál, várom jelentkezésedet! Együtt többek lehetünk, mint külön-külön!

Tevékenységeim:

  • egyéni tanácsadás, konzultáció, mentorálás
  • előadás rendezvényen, konferencián, egyetemen
  • work-shop

Mivel megtapasztaltam azt is, hogy mit jelent az egzisztenciális válság, amikor szinte mindent elölről kell kezdenünk, átérzem azoknak a helyzetét, akik a 2020 –as év változó körülményei között nehéz helyzetbe jutottak. Van egy sikeresen működő GAZDAGÍTÓ PROGRAMom: konkrét eszközt tudok adni Neked, mellyel anyagilag is megerősödhetsz. Nemcsak képességeid kibontakoztatásában, kommunikációd és tárgyalástechnikád fejlesztésében tudlak segíteni. Veled leszek Home Office-ból végezhető vállalkozásod beindításának első pillanatától egészen addig, amíg pénzügyi céljaidat el nem éred.
„Régebb óta” vagyok fiatal, ezért tudom, hogy másokon nem illik felismerni, magunkon kínos megtapasztalni az öregedés jeleit. Az ember genetikai potenciálja kb. 120 év és talán Te is sokáig akarsz élni és fiatalos akarsz maradni. Nem vagy egyedül ezzel…. Hiszen ki akar hajlott hátú, sántikáló, mások segítségére szoruló, gyógyszereken vegetáló aggastyán lenni? Hol van az a hölgy, aki alig várja ráncainak megjelenését az arcán, a visszerek kidomborodását a lábán? FIATALÍTÓ PROGRAMom abban segíthet Neked, hogy 1 év alatt 8-10 évnyit sejtszinten visszafiatalodj és ez nem csak az egészségi állapotodon, de a külső megjelenéseden is tükröződni fog…. A kortalanság és a kórtalanság sokszor kéz a kézben jár…

EGÉSZ-SÉG rádióinterjú