Amikor a félelem felüti a fejét…

Eldöntötted, hogy új vállalkozásban kezdesz, és el is kezded – ám nem történik még semmi. Tudatos szinten tisztába vagy vele, hogy idő kell a dologhoz, de a bizonytalanságod a tudat alatti szinten vihart kavar az elmédben.”Mi lesz, ha nem érdekel senkit? Mi lesz, ha ez az egész egy nagy tévedés volt ? Mi lesz, ha pofára esem?”

Bármennyire is ki akarod fejleszteni magadban az új, gazdag észjárást, a pénzhez fűződő régi elképzeléseid, azaz tévhiteid, önbizalomhiányod folyamatosan az eltökéltséged gyengítésén dolgoznak. Ha elköveted azt a hibát, hogy átadod magad ennek a félelemnek és folyamatosan aggódsz, a lehető legrosszabb forgatókönyv megvalósulását segíted elő….

Ha a gondolataid negatívak, a tudatalattid ráerősít erre a negatívumra.

Ha a félelem miatt lankad az erőfeszítésed, esetleg fel is adod, számos kiváló okkal igazolhatod a döntésedet: „Túl nehéz. Nem vagyok rá képes. Meghaladja a képességeimet.” De magát a félelmet ritkán említed.

Amikor új ötletet, új gondolkodásmódot kezdesz megvalósítani,az a hited ad hozzá erőt, hogy a gondolat helyes és jó. Ha a félelem átveszi az uralmat, nem enged hozzáférni ehhez az erőforrásodhoz, ehhez az energiához. Behozza az elmédbe a problémát.

A félelem kikapcsol Téged.

Megteremti a kifogást, ami miatt feladod.

Vagy hozzáférsz a Benned lévő erőhöz vagy nem…. Az erő Benned van!

Ha hozzá akarsz férni, ha rá akarsz találni, akkor folyamatosan erősítgetned kell magadban az új gondolatokat és új tevékenységekkel aktívan támogatni azokat!!! Ez adja a kezedbe a régi gondolkodásmódod legyőzéséhez szükséges eszközöket.

A Te döntésed, hogy elveted a félelmet azzal, hogy érzelmileg is kötődsz a céljaidhoz,és mindahhoz a jóhoz, ami be fog következni az életedben.

Minden új elképzelésednek szüksége van a segítségedre, hogy megerősödjön. Olyan erőssé kell válnia, hogy felülkerekedjen az elmédben mélyen gyökerező régi gondolatokon. Ezek a régi beidegződések nem tűnnek el varázsütésre.

Még akkor is résen kell lenned, ha már sikerült elfogadtatnod magaddal az új gondolatot és hiszel is benne. Folyamatosan ápold és erősítsd az új eszmét, és tartsd távol magadtól a negatívumokat, mert ha csak egy esélyt is adsz nekik, mindent megtesznek, hogy visszajöjjenek.

Sokan vannak, akik vágyaikat kívánságként fogalmazzák meg.

Ennek az a magyarázata, hogy csak reménykednek az életük megváltoztatásában, de nincs meg bennük az elszántság, az elkötelezettség, hogy mindezt realizálják is. Azt akarják, hogy könnyen menjen – egy intés a varázspálcával és máris valóra válik az álmuk… Márpedig ez nem történik meg. Így aztán hamar visszatérnek a régi szokásaikhoz, és sosem tesznek egy lépést sem afelé, amit állítólag akarnak. Végül pedig meggyőzik magukat arról, hogy úgyis csak légvár volt, sosem válhatott volna valóra.

Ebben az a szomorú, hogy nem így van!

Igenis megkaphattak volna mindent, amire vágytak, de nem kötelezték el magukat!

A régi, negatív gondolataikat még csak fel sem kavarták. Még csak vitába sem szálltak velük.

Biztos lehetsz benne, hogy Te is erre a sorsra jutsz, ha megkönnyíted a régi programjaid dolgát.

Márpedig én tudom rólad, hogy nem akarod egész életedben azt mondogatni: „Elérhettem volna valamit. Lehettem volna sikeres. Lehettem volna milliomos. Lehettem volna…..”

Eddigi életed gondolatai, szokásai és attitűdje együttesen alakította ki azt, ahogy most élsz, és amilyen eredményeket elértél.

Az új gondolatok bevezetése nem könnyű, de ezek fogják kialakítani álmaid életét, feltéve, hogy oda tudsz figyelni rájuk.

Ha igen, akkor az új gondolatok végérvényesen otthonra lelnek az elmédben.

Amint az új gondolatok megerősödnek, az eredményeik is kezdenek megjelenni.

Idővel ezekből alakulnak ki az új szokásmintáid, új világnézeted.

(Szösszenetek Bob Proctor gondolataiból)

Fekete Ágnes

Több, mint 20 éve tartok programokat önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben, valamint életviteli-életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha Neked is segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Témakörök
Ezekről is szó esik

Hasonló cikkek

Készültem egy ajándékkal Neked!

Remélem, hogy hasznosnak fogod találni a kis könyvecskémet, amely segíthet elindulni Neked az EGÉSZ-SÉG felé!