90 nap

Az idealistának a rövid táv nem számít. A cinikus a hosszú távval nem foglalkozik. A realista viszont tudja, hogy amit közép távon képes elvégezni, az határozza meg hosszú távon az életét….Ez a közép táv 3 hónapot jelent. 90 nap az az időciklus, mely mágikus ritmust ad az életünknek!

Az évszakok három hónaposak. A tél lehet hideg, szeles, szürke és borongós, mégis kibírjuk, mert jön utána a tavasz… A nyár lehet forró és száraz, de tudjuk, hogy felváltja a lágy ősz… Az áldott állapot is trimeszterekre osztható: a reggeli rosszullétek elviselhetőbbek abban a tudatban, hogy csak az első 90 napra jellemzőek… Ismerjük a 90 napos diétákat… Egy új munkahelyen a próbaidő 90 nap… Egy frissen kinevezett cégvezetőnek átlag 90 napja van, hogy a kezdeti kihívásoknak megfeleljen: onnantól kezdve várható el tőle, hogy hozza az eredményeket…

Az ember nem más, mint szokásainak összessége. Ha változtatunk a szokásainkon, változtatunk az életünkön. Ahhoz, hogy egy új szokást kialakítsunk, a 21 napos kondicionálás nem elég: 90 nap szükséges ahhoz, hogy az újonnan bevezetett szokás tényleg a részünkké váljon.

A célkitűzési könyvek és tréningek hatására sokan 15 éves jövőt álmodnak, amit 5 éves tervekre, majd 1 éves, ½ éves, havi, heti és napi célokra bontanak le. Ha van hosszú távú jövőképünk, akkor kristálytisztán látjuk az irányt és tetteinknek van orientációja. A távoli cél azonban homályossá és egyben nyomasztóvá is válhat. „Messzesége” miatt („Hol van az még?”) ürüggyé válhat a cselekvés halogatására. Ráadásul egy gyorsan változó világban élünk. Brian Tracy szerint egy ember életében általában 3 havonta következnek be – személyes, pénzügyi, családi vagy egészségügyi – változások. Igaz ez a társadalmi-gazdasági környezetre, így a vállalkozások életére is.

A produktív teljesítményhez 90 nap szükséges! Ha bele akarsz kezdeni valamibe, ha újra akarsz kezdeni valamit, ha a vállalkozásodat meg akarod erősíteni: tervezz 90 napra! Egy ilyen „90 day game plan”-t indítunk hamarosan, most kezdjük az alapozást! Ha szeretnéd az eredményeidet, a hatékonyságodat, a bevételeidet megnövelni, jelentkezz!

Fekete Ágnes

Több, mint 20 éve tartok programokat önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben, valamint életviteli-életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha Neked is segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Témakörök
Ezekről is szó esik

Hasonló cikkek

Készültem egy ajándékkal Neked!

Remélem, hogy hasznosnak fogod találni a kis könyvecskémet, amely segíthet elindulni Neked az EGÉSZ-SÉG felé!