vitaminok

Kiegészítők

2016-07-13 , Bejegyzés: Egészség
2

Szükségesek a táplálék kiegészítők? Nagyapám sem szedett semmi bogyót, mégis milyen sokáig élt egészségesen! – egyre ritkábban hallok ilyesféle kijelentéseket. Mára már egyre nyilvánvalóbb, hogy az a bizonyos nagyapa nem olyan körülmények között élt, mint mi…

Mindenkinek napi multivitamin- és ásványi anyag pótlásra van szüksége! – olvashatjuk az amerikai orvosszövetség lapjában (JAMA). Elfogyasztott táplálékaink toxicitása ma már olyan magas, hogy közömbösítésükhöz nem tudunk elég vitamint bejuttatni szervezetünkbe étrend kiegészítők nélkül! – írja Szendi Gábor.

Mindezt a magyar  – az egészségesen táplálkozók körében fogalommá vált – Márai Géza professzor kutatási eredményei is nyilvánvalóvá teszik: zöldségeinkben és gyümölcseinkben látványosan csökken a vitaminok, ásványi anyagok- és nyomelemek aránya. Táplálékaink mai értéke a korábbiak töredéke:

Tapanyagtartalom_csokkenese
Dr. Joel Wallach írja Halott orvos nem hazudik (Dead doctors don’t lie) című könyvében, hogy a halál okainak feltárásához 454 különböző állatfajon 17.500 boncolást végzett el, valamint 3.000 embert boncolt. Arra a  következtetésre jutott, hogy minden állat és ember, amely természetes halált halt, tápanyag hiánya miatt halt meg. Ez azt jelenti, hogy valamennyi felboncolt testben kimutatható volt valamely tápanyag halálos mértékű hiánya! Szükségünk van tehát  91 táplálék-kiegészítőre: ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Dr. Wallach szerint összesen 91 kiegészítő szükséges a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat!

Túltáplált éhezők vagyunk? Mennyiségileg sokat eszünk, minőségileg silányat? Ha segítségedre lehetek tapasztalataimmal: írj vagy hívj!

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR