Szinkronban vagy a másikkal?

A nyelvtudás nemcsak akkor fontos, ha egy külföldivel akarjuk megértetni magunkat. Sok félreértés származhat abból, ha nem vagy szinkronban a másikkal, ha nem beszéltek egy nyelvet kollégáiddal, ügyfeleiddel vagy pároddal – még ha az anyanyelvetek azonos is.

Franciaországban a király nagy lendülettel nyakaztatja az ellene lázadókat. Már csak négy ember van hátra, amikor elromlik a guillotine.

Vidáman megszólal az egyik halálraítélt:
– Micsoda buli! Mondtam én, hogy ma is szép napunk lesz!

A másik dühösen felcsattan:
– Hülye ez a király! Még egy normális nyaktilója sincs!

A harmadik, a nyugalom szobraként halkan dünnyögi:
– Végül is ráérünk. Nekem mindegy.

A negyedik elmélyülten gondolkodik, mialatt behatóan vizsgálgatja a szerkezetet:
– Szerintem én meg tudnám javítani….

Négy ember, négy hozzáállás, négy különböző nyelv… Hogyan kommunikálj hatékonyan a különböző embertípusokkal? Az emberek „tipizálása” milyen előnyöket hozhat számodra? Hogyan ismerhetsz ki másokat? Hogyan veheted észre, ha valaki hazudik? Választ kapsz ezekre a kérdésekre itt: Emberismeret és üzleti siker.

Fekete Ágnes

Több, mint 20 éve tartok programokat önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben, valamint életviteli-életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha Neked is segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Témakörök
Ezekről is szó esik

Hasonló cikkek

Útravaló 2017-re

Legyen ez a Te éved! Isten hordozzon a tenyerén Téged egész-ségben, boldogságban és bőségben! Áldásokban gazdag órákat, napokat, heteket és hónapokat kívánok Neked, melyek egyre közelebb és közelebb visznek...

Készültem egy ajándékkal Neked!

Remélem, hogy hasznosnak fogod találni a kis könyvecskémet, amely segíthet elindulni Neked az EGÉSZ-SÉG felé!