ima

Vedd észre!

2017-10-31 , Bejegyzés: Gondolatébresztő
0

Napokon keresztül ömlött az eső és nyilvánvaló volt, hogy az árvíz el fogja önteni a völgyet. János nyugodtan üldögélt a házában és azt gondolta magában: ” Minden rendben lesz. Hiszek Istenben és abban, hogy megment engem. Imádkoztam. Biztos vagyok benne, hogy küld egy jelet.”

Röviddel ezután kopogtak az ajtón. János kinyitotta és ott állt a rendőr.  Azt mondta: – A gát megrepedt, az egész völgy víz alá fog kerülni. Szereztem egy teherautót! Gyere velem gyorsan! 

János mosolygott és így szólt: – Te csak menj, velem minden rendben lesz! Imádkoztam és tudom, hogy Isten megment engem. 

A víz gyorsan emelkedett, elöntötte a földszintet, így János felköltözött az emeletre.

Kopogtak az emeleti ablakon. Egy katona dugta be a fejét: – Ne aggódjon! Megmentem! Csónakkal vagyok, szálljon be gyorsan!

János mosolyogva ismét elutasította a segítséget: – Nem aggódom. Isten megment engem. Menjen csak nyugodtan nélkülem!

A víz már az emeletet is elöntötte, így főhősünk kimászott a tetőre.

Erős zajt hallott. Egy helikopter közeledett felé, melyből kikiabált egy ember: – Jöjjön! A víz még mindig emelkedik, de mi ki tudjuk Önt menteni!

János ismét csak mosolygott és a válasza ugyanaz volt: – Menjenek csak! Imádkoztam és tudom, hogy Isten megment engem.

Nos, a víz még tovább emelkedett, János lesodródott a tetőről és megfulladt.  Amikor megérkezett a Mennyországba, dühös nehezteléssel förmedt rá Istenre: – Uram!!! Én imádkoztam és hittem Benned!!! Mégis megfulladtam!!! Miért nem segítettél nekem?!

– …és a teherautó, a csónak és a helikopter? – kérdezte Isten. – Mi többet vártál ennél?

Ha nincs szemünk a látásra és fülünk a hallásra, velünk is megtörténhet, hogy nem vesszük észre az álruhában érkező Lehetőséget! 

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR