sikeres-es-spiritualis

Sikeres és spirituális ?

2016-12-05 , Bejegyzés: Vállalkozói attitűd
1

Ismersz olyan embert, aki “spirituális”, ugyanakkor gondot okoz számára a számlák kifizetése? Ismersz olyat is, akinél ez fordítva van? Hogyan lehetsz egyszerre sikeres és spirituális ?

Mit jelent Neked a a spiritualitás?

„A szót kimondják: ki tudja, ki hogyan érti. A szót leírják: ki tudja, ki mire gondol…” – énekelte az Illés együttes. Mit jelent Neked az, hogy „spirituális” vagy? Istennel való kapcsolatodat érted rajta? Imádkozol? Konkrét vallás híve vagy? Meditálsz? Tudatos vagy? Egység- és teljességélményre törekszel? Önkéntes munkát végzel? Jótékonykodsz? Jógázol? Van egy gurud / mestered / szellemi vezetőd? „Spiri” könyveket olvasol? Sokat vagy a természetben? Naplót írsz?

Minden élőlényben van egy rész, mely önmagává szeretne kiteljesedni –az ebihal békává, a hernyó pillangóvá, a megtépázott lélek teljes emberré. Ez a spiritualitás Ellen Bass megfogalmazásában. Kell hozzá pénz? Rengeteg olyan képzésen vettem részt és rengeteg olyan könyvet olvastam, melytől “teljesebb” lettem: mindegyik pénzbe került. Egy felmérés szerint a párkapcsolati problémák jelentős részét a pénz miatti veszekedés okozza. Nyugodtan tudsz meditálni, ha nem tudod kifizetni az albérleti díjadat? Hogyan tudod békés, szeretetteljes figyelmed és jelenléted adni a körülötted élőknek, ha napi 12 órában dolgozol és mindig fáradt vagy?

Arra születtünk, hogy teljes nagyszerűségében megtapasztaljuk a fizikai világot, melyből a pénzt nemigen tudjuk kiiktatni vagy figyelmen kívül hagyni. „Nem spirituális élményeket átélő fizikai lények vagyunk, hanem spirituális lények, akik fizikai élményeket élnek át.” – fogalmaz Pierre Teilhard de Chardin. Így pedig – James Arthur Ray szavaival élve – minden cél lehet spirituális, beleértve a bőséges anyagi jólétet és az észvesztő szexet is…

Gondoltál-e már arra, hogy a spiritualitásod és tudatosságod fokmérőjeként tekints a pénzre?

Ha sajnálunk valakit, kiszalad a szánkon: „Szegény Juli!” Akkor is ez jön ki belőlünk, ha tudjuk, hogy Juli meglehetősen gazdag. Mivel pénzen tudjuk megvenni a teljességünk élményét adó dolgok egy részét: a testi-lelki jólétet (jól-létet) összekötöttük az anyagi biztonsággal és szabadsággal. Aki gazdag, az tehetős: tehet-ő(s) magáért, de másokért is…

A pénz is az energia egyik megnyilvánulási formája. Ahogy energiánk áramlik, úgy növekszik a jólétünk is. Olyan mértékben lesz részünk bőségben és  anyagi jólétben, amilyen mértékben vállaljuk, hogy pozitívan nyilvánítjuk meg kreatív energiáinkat a világban. A pénz egy eszköz, amely által figyelemmel kísérhetjük, hogyan áramolnak az energiáink. Ahogy egy milliárdos megfogalmazta: „A pénz igazán soha nem motivált, csak nyomon követem vele, hogy állok. A valódi izgalom: játszani a teremtés játékát”.

„Nem az a fontos, hogy az embernek nagy háza és sok pénze legyen – írja Kiyosaki. Az a fontos, hogy kifejlessze magában azt a személyes erőt, amellyel megengedhet magának egy nagy házat. A ház és a pénz csak szimbólumai annak, hogy olyan emberekké váltunk, akik képesek megvalósítani álmaikat. Az álom nem a házról szól. Hanem hogy kikké kell válnunk addig, amíg megszerezzük.”

Hogyan válj tudatos teremtővé és alkalmazd azt az anyagi biztonságod megteremtése érdekében? Mit tehetsz ma Magyarországon, hogy belátható időn belül anyagilag megerősödj? Megmutatom! Hívj vagy írj! Szerintem lehetsz egyszerre sikeres és spirituális !

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR