sanyi vagyok

Sanyi vagyok!

2016-06-12 , Bejegyzés: Vállalkozói attitűd
0

Sanyi vagyok! Ez a neve annak a Vállalkozói Énkép mini konferenciának, melyen nemrégiben részt vettem. Mi is ez a „sanyiság”? Sanyi a 21. századi magyar kisvállalkozó megszemélyesítője. Mindegy, hogy asztalos, természetgyógyász, tanácsadó, coach, fogorvos vagy lakberendező vagy. Ha tevékenységedet vállalkozóként végzed, akkor mindannyiunkban van egy közös: ez az a bizonyos „sanyiság”…. Lehetsz kiváló szakember, de Sanyiként, azaz vállalkozói minőségben is helyt kell állnod…

Mi a siker titka? Visszatekintve mit üzennétek magatoknak? Milyen bölcsességgel támogatnátok gyermekkori éneteket? – kapták meg a kérdést a konferencia szereplői Naszáli Dórától, a rendezvény háziasszonyától, a programsorozat megálmodójától, a DorCo Üzleti Túravezetés alapítójától.
Pataki Zita – akit legtöbben az RTL Klub időjárás jelentőjeként ismerünk, azonban önbizalom trénerként és coachként is tevékenykedik – üzenete a következő: Élj! Élvezd az életet!
Kovács Orsolya – a „hiteles üzleti megjelenés őrangyala”, a Yurkov ruhák megálmodója – arra figyelmeztetett, hogy figyeljünk oda, hogy kikkel vesszük körbe magunkat, mert előbb –utóbb környezetünk átlaga leszünk.
Dr. Prezi, azaz Németh Zoltán, a hiteles kommunikáció „doktora” a befelé utazás mielőbbi elkezdését emelte ki.
Gangel Péter, a „bizalomépítés” nagykövete azzal biztatott, hogy ne ijedjünk meg, bármi is történik velünk, mert minden értünk van.
Palánkai Gábor – aki az Ügyvezető Akadémia alapítójaként a vállalkozóknak igyekszik olyan új nézőpontokat adni, melyekkel megóvhatja őket a sokak által elkövetett tipikus üzleti hibáktól – azt tanácsolta, hogy mindig hallgassunk a megérzéseinkre.
Gábor azt is elmondta, hogy Magyarországon az egyszer már üzletileg megbukott vállalkozót megbélyegzik, holott olyan ember, aki egész életében, folyamatosan sikeres: nincs! Dale Carnegie örökzöld gondolatát nyomatékosította: ha citromot kapsz az élettől, csinálj belőle limonádét! Ilyenkor ülj le és írj egy 20-as listát, hogy miért és hogyan jó Neked ez a bizonyos citrom…
Homor Fatima vezetői coach és nemzetközi KKV tanácsadó arról beszélt, hogy mennyire fontos a pénzügyi intelligencia egy vállalkozó számára. Megtudtuk tőle azt is, hogy érdemes ceruzával írnunk a határidőnaplónkba! Palánkai Gábor elmondta, hogy az elektronikus kütyükkel szemben hisz a papír erejében, azaz a naptárban. Egyébként ő 50%-át tervezi az idejének, a többit meghagyja a „váratlannak”!
Szilágyi Imre – a Lifesuccess elindítója, vagyonépítési szakember, a befektetések szakértője – is a papír és a toll fontosságát hangsúlyozta, ha tervezésről, kreatív alkotótevékenységről van szó!
Ljiljana Foki – szerb és angol nyelven is tevékenykedő – coach, a hatékony időbeosztás trénere a multitasking helyett a mindfulness, a fókuszálás előnyeit hangsúlyozta a személyes hatékonyság terén. Nyomatékosította, hogy mindig legyen időnk az időtervezésre (!), valamint hogy alakítsuk ki a személyes reggeli rituálénkat, mely egész napra energiát és harmóniát adhat nekünk. Amit pedig 2-5 percen belül meg tudunk csinálni, csináljuk is meg azonnal!
Pataki Zita – a sikeres vállalkozó paramétereit sorolva – megemlítette, hogy nagyon fontos az erosz, a szexuális kisugárzás! Ha olvastad Napoleon Hill gondolatait a szex-transzmutációról, a teljesítmény és fejlett szexuális érzék kapcsolatáról, netán van saját tapasztalod is erről a témáról, Te sem találsz ebben semmi meglepőt…
A rendezvény háziasszonya, Naszáli Dóra személyes megjelenésével, határozott, ugyanakkor nőies bájjal ötvözött karizmatikusságával bizonyítja a fentiek igazságtartalmát. Ahogy önironikusan megjegyezte, tudja, hogy „szexel a hangjával”… Ha már a hangról van szó… Szereplés, nyilvános megjelenés során a félelemtől, izgalomtól magassá váló hang „brummogással” mélyíthető – tudtuk meg Zitától.
Kovács Orsolya szerint, ha valaki stílusos, akkor „önazonos” és ettől annyira „spicy”, hogy mágnesként vonzza magához a tekinteteket és kialakítja a vágyat, hogy a közelébe akarjunk lenni… Szívemből szólt, amikor megjegyezte, hogy UFO az a nő, aki képes este kiválasztani a másnapi ruháját… Mottója: „Teljes bizonyossággal tudom: sokkal jobban nézel ki, mint ahogy azt most magadról gondolod.”

A Sanyi vagyok! rendezvénysorozat a kis- és középvállalkozóknak szól. A „sanyis” programok közül most kettőt ajánlok a figyelmedbe.

Június 30-án Női szerep- és naptárrendező műhelyt tartunk Naszáli Dórával és Ljiljana Fokival Rakj rendet az életedben! címmel.

Az “üzleti túravezetés” június 23-24-25-én 3 napos „alaptáborral” indul! Ha szeretnél további információkat a programról, szívesen tájékoztatlak az „alaptáborozás” előnyeiről. Egy 45 perces díjtalan konzultáció során ajándék munkafüzettel tudom támogatni vállalkozásod átvilágítását. Ha ez segítség lehet számodra, írj vagy hívj!

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR