Fekete Ágnes ás Szabó Balázs

A rosszul sikerült otthoni is jobb…

2016-06-19 , Bejegyzés: Egészség, Női egész-ség
2

Biztosan Te is megfigyelted, hogy sütés előtt három bemetszést ejtenek a kenyéren. Vajon mi ennek az eredete? Mostanában párhuzamosak ezek a metszések, korábban a két párhuzamos vonalat metszette a harmadik. Utóbbi mindannyiunknak ismerős: templomok tornyán láttunk már hasonló szimbólumot,  a rovásírásban pedig ez a GY betű, mely önmagában is értelmes szó volt régen. Egyet, egységet, mindenséget jelentett. A kenyér tehát évezredeken át szentség volt.

Nem mindegy, hogy mit eszünk. Sőt az sem, hogy miből mennyit eszünk.  De még az se mindegy, hogy hol, mikor, hogyan és kikkel eszünk. Az meg végképp nem mindegy, hogy ki készítette ételünk… Ételeink ízében megjelenik a készítőjének lelkülete…

Egy rosszul sikerült otthon sütött kenyér is jobb, mint a bolti! – nyugtatott meg Szabó Balázs, aki  szerint a gyári kenyérkészítés szentséggyalázás, amely ott kezdődik, hogy személytelen és arctalan kezek készítik, többnyire nem túl nagy örömmel.  Mindez folytatódik azzal, hogy a liszten, vízen, kovászon és són kívül mit keres a kenyérben az a sokféle adalékanyag: állományjavító, lisztjavító, penészesedésgátló, színezék, stb.

Sonja Lyubomirsky pszichológus szerint velünk született boldogságszintünk fejleszthető. Hogyan?  Több  “titka”  is van: ezekből az egyik az, hogy tudjuk észrevenni és élvezni az élet apró örömeit; a másik, hogy rendszeresen hajtsunk végre boldogító jócselekedeteket.  Nemcsak az élet apró örömeinek egyike lehet, de az örömszerzés értékes lehetősége is –  családtagjaink és önmagunk számára egyaránt – a  szeretteink körében elköltött minőségi étkezés.

Most lehet, hogy azt gondolod magadban…. “Nagyon vágyok arra, hogy  konyhatündéri minőségemet is megéljem!!! Szeretet-energiáim átadásával kenyeret akarok sütni, friss ételeket készíteni és azt hangulatos beszélgetések közepette nyugodtan elfogyasztani családom körében!!! Mégis hogy  a manóban és mikor csináljam mindezt, amikor elborítanak a munkahelyi feladatok, a főzésen kívüli egyéb otthoni teendők,  a gyermeke(i)m körüli elfoglaltságok és örülök, ha van időm legalább legyantáztatni a lábam…”

Ha szeretnéd női szerepeidet és idődet harmóniába rendezni, neked szól a Női szerep- és naptárrendező műhely, melyet Naszáli Dórával és Ljiljana Fokival RAKJ RENDET AZ ÉLETEDBEN! címmel tartunk.

Ha pedig tudatosítani szeretnéd a benned munkálkodó női-, illetve férfi minőségeket, hogy jobban megérthesd saját késztetéseidet; a konyhai tevékenységekhez való viszonyod is (!) , valamint a férfiakhoz, nőkhöz, családodhoz, gyermekeidhez és hivatásodhoz, munkatársaidhoz fűződő kapcsolataidat, esetleges konfliktusaidat, várlak az ISTENNŐK ÉS ISTENEK AZ EMBERI LÉLEK MÉLYÉN című önismereti estre.

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR