Sivatagi higiénia Egyiptomban

Hasmenés – Nyári nyavalyák 1.

2016-07-28 , Bejegyzés: Egészség
1

Praktikák – nyári nyavalyák kivédésére – napimádóknak, egzotikus országokban kóborlóknak, túrázóknak, táborozóknak, vitorlázóknak, horgászoknak és azoknak, akik csak hallomásból akarnak értesülni arról, hogy létezik olyan, hogy hasmenés…

A körülmények ne akadályozzanak minket az élmények begyűjtésében…

Utazásaid során Veled is előfordulhat, hogy  – mint a fenti képen – megéhezel és csak egy olyan beduin asszony keze által készült ételhez tudsz hozzájutni, aki nem mos kezet a trágya tűzre dobása és a tészta gyúrása között… Hm, ki tudja egyébként is milyen gyakran tisztálkodik…  Az is előfordulhat, hogy betévedsz egy olyan helyi étterembe, mint én Balin, ahol így néz ki a warung, azaz a helyi kifőzde konyhája…

Ilyen egy balinéz warung konyhája...

Ilyen egy balinéz warung konyhája…

Hasmenés

Csak akkor tekintsük magunkat a hasmenés áldozatának, ha naponta háromnál többször van székletünk és az a megszokottnál hígabb. Okozhatják: nem megfelelő higiéniai körülmények utazás, vadkempingezés, sátorozás, vitorlázás során; magas hőmérséklet miatt hamarabb romló ételek; mosatlan gyümölcsök és zöldségek; “csókolózás” kutyával vagy macskasimogatást követő étkezés kézmosás nélkül; egzotikus országok számunkra szokatlan mikroorganizmusai;  baktériumok, vírusok, paraziták.

Adriai vitorlázás kutyával

Egy adriai vitorlázás során egy hétig egy hajón laktam a fenti – egyébként tüneményes –  kutyával: ezt követően – vércseppanalízist végezve –  parazita volt a véremben. Saját tapasztalataimmal is csak erősíteni tudom, hogy ilyen esetben gyors eredményt hozhat a béltisztítással egybekötött  parazitairtás.

Ha gyakran mosunk kezet, az már fél siker. Nekem a következő vált be: feltölthető mini spray víz + ember- és környezetbarát szappan + néhány csepp grapefruitmag kivonat elegyével, melyet bárhol tudok használni – kézmosáshoz, WC-használat utáni intim higiéniához is.

Az erős immunrendszer csodákra képes…

Engem lelkesít a gondolat, hogy a kolera sem vitt el mindenkit annak idején… Van két természetes immunerősítő, baktérium-, gomba- és vírusölőszer, melynek köszönhetően  – bár állítólag “illett” volna megtapasztalnom a hasmenést Egyiptomban és Indonéziában is -, mégis kimaradtam ebből az élményből… Köszönhetem ezt a grapefruitmag és az olajfalevél kivonatnak, melyekkel mindig együtt utazom… Emlékszem, hogy egy egyiptomi sivatagi túra során a beduinok  olyan  rozsdás karimájú bögrékből kínáltak minket valami nagyon bizonytalan tartalmú innivalóval,  hogy azt  sokan visszautasították. Én elfogadtam: a tapasztalat mindig gazdagabbá tesz… és mert volt nálam grapefruitmag kivonat: ivás után rögtön körbekentem vele a számat, valamint néhány cseppet le is nyeltem belőle a biztonság kedvéért.

Sivatagi higiénia

Sivatagi higiénia

Ha messzi egzotikus vidékre készülsz, javaslom, hogy kezdjél el szedni még az út előtt és vigyél is magaddal: Immune Plus-t. Egy hosszabb út során hasznos lehet még az MSM/C-vitaminos italpor és a Q-Vital is.

Kalandra fel! A hasmenés nem ronthatja el a nyaralási élményeinket…  Ha kérdésed van, írj vagy hívj!

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR