hercegnovagy

Nem mondta soha, hogy hercegnő vagy?

2016-08-18 , Bejegyzés: Lélekemelő
2

Hercegnő vagy? Rogyadozik önbizalmad várfala? Építsd stabillá a támfalakat, a hercegnők ugyanis várban vagy kastélyban laknak…

“Hercegnő vagyok. Minden lány az. Még ha parányi öreg padláson él, akkor is. Ha rongyos ruhákat hord, akkor is. Ha nem szép, nem okos vagy nem fiatal, akkor is. Még mindig hercegnő.” – ezt olvashatjuk a genfi Sab’s kirakatában:

IMG_5591

“Mindannyian hercegnők  vagyunk. Édesapád nem mondta ezt el neked soha?” -folytatódik a gondolat  A kis hercegnő  (A Little Princess, 1995) című  amerikai filmben. Sokunknak nem mondta ezt el az édesapja…. A párod mondja? Sokat hallod a szeretteidtől, hogy különleges és értékes vagy a számukra? Hallod vagy sem: az vagy!

Egyszeri és egyedi vagy, megismételhetetlen: a tulajdonságoknak és képességeknek olyan kombinációja, amilyen nem volt és nem lesz. A világon nincs még egy ugyanilyen lény. Vannak, akik ebben vagy abban hasonlítanak Rád, de senki sem ugyanolyan, mint Te.

Különleges vagy: a tested – és annak minden rezdülése; értelmed – gondolataid és minden, ami eszedbe jut; szemeid – álmaid, vágyaid és látomásaid; érzelmeid –az örömöd, a szerelmed, a csalódásod,   kiábrándultságod, az izgalmad, lelkesedésed és még az olyan szélsőséges érzelmeid is, mint a dühöd vagy a  haragod.
Egyedi vagy:  a szád – és minden udvarias, édes, durva, igaz és hamis szó, amit kiejtesz rajta; a hangod – legyen erős vagy gyenge. A cselekedeteid – amiket másokért vagy magadért teszel. Bármilyen a megjelenésed, a hangod, akármit mondasz, teszel, gondolsz vagy érzel egy adott pillanatban, az is hozzátartozik a Te egyediségedhez. Az elképzeléseid, az álmaid, reményeid és félelmeid tesznek különlegessé. Hozzád tartoznak a győzelmek és a kudarcok.

Vannak képességeid a túléléshez, a boldogsághoz, barátságok kötéséhez, az alkotáshoz, az értelmes létezéshez és az eligazodáshoz más emberek világában. Szerelemre és szeretetre születtél. Arra születtél, hogy szeressenek, dédelgessenek és rajongjanak érted. Megérdemled a gondoskodást, a kényeztetést, a törődést.

Amikor visszatekintesz: hogy néztél ki, mit mondtál, mit cselekedtél, miben hittél és milyen dolgokat éltél át – kiderülhet, hogy nem vagy tökéletes. Azonban meg van a lehetőséged arra, hogy kedvezőtlen tulajdonságaidon változtass, tökéletesítheted és fejlesztheted magad.

Vannak vonásaid, melyeket nem ismersz eléggé. De mindaddig, amíg feltételek nélkül elfogadod és szereted magad, bátran és reménykedve foghatsz bele, hogy megismerd magad és megtaláld a kulcsot önmagadhoz. Ebben segítségedre lehet a NŐI EGÉSZ-SÉG NAP, ahol tabuk nélkül beszélünk kényes témákról.

Az  önbizalom egyébként magánügy… Mondják vagy sem, hogy hercegnő vagy: a lényeg, hogy Te ebben a tudatban élj!  Mivel nem várhatod el a körülötted élőktől, hogy folyamatosan alátámasszák rogyadozó önbizalmad várát, legjobb ha Te építed stabillá a támfalaidat.  A hercegnők ugyanis várban vagy kastélyban laknak…

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR