oroszlánvadász

Ne öltözz oroszlánvadásznak!

2016-02-16 , Bejegyzés: Gondolatébresztő
3

Ne öltözzetek oroszlánvadásznak tavasszal…, mert Budapesten nincsenek oroszlánok…

Ezt javasolja a férfiaknak Schiffer Miklós stílus-és divattanácsadó, akit nemrég egy rendezvényen hallgathattam. A bézs, illetve pasztell cipő /nadrág/ zakó ugyanis nem megfelelő városi viselet férfiaknak.

Öltözködés-ügyben jelenleg mindössze annyi véleményem támadt, hogy önértékelésünket és aktuális lelkiállapotunkat (is) tükrözi… Ezenkívül megragadt bennem Gabrielle Bernstein aranyköpése, miszerint attól, hogy valaki spirituális, még lehetnek álomszép cipői: a kettő nem zárja ki egymást…

Ha divat és stílus-ügyben szívesen olvasnál néhány rövid gondolatot…. Tessék!

Az elegancia mindig suttog és sosem kiabál.

Mindig ügyelj arra, hogy hogyan mész az emberek közé, mert ezzel nemcsak magadat minősíted, de elárulod azt is, mit gondolsz másokról.

Öltözködj úgy, amilyen a tested, és ne úgy, amilyen testű szeretnél lenni – ez a felirat Amszterdam utcáin díszeleg. Öltözködjünk életkorunknak, alkatunknak, élethelyzetünknek megfelelően.

A nők öröm- és bánatvásárlók, a férfiak kényszervásárlók…

A magyar férfi a téli dzseki és a nyári bermuda között válogat…

A divat változik, a stílus örök. (Yves Saint Laurent)

Schiffer azt mondja, hogy ha már nem akarsz tetszeni, akkor véged van… A férfiak Magyarországon 30 évesen mondanak le erről… 82 évesen is lehet stílusos, nőies egy nő…

Ami a stílust a divattól megkülönbözteti, az a minőség. A gondolat minősége. (Giorgio Armani)

A stílus a személyiség varázsa: amikor lényünk kommunikál.

Az árat már régen elfelejtjük, amikor a minőség még mindig velünk marad. (Aldo Gucci)

Az öltözködés nemcsak szükséglet: divat, elegancia, szex, csábítás, siker, öröm …

Üzleti öltözködésben a zárt cipő javasolt, mert nem megengedett, hogy látszódjanak a lábujjak. A hátul nyitott cipőhöz nem lehet harisnyát viselni. Necc harisnyákból csak az apró lyukas javasolt. Fehér körömcipőt csak menyasszonyként viseljünk. Szilikonpántos melltartó tilos! A melltartópántunk semmilyen ruhából ne kandikáljon ki. Napszemüveget a nők hordhatják a hajukban. Karóra lehet arany és ezüst kombinációs nők esetében, férfiaknál nem.

Az öltözködésben a férfi keretezi a nőt, de nem egészíti ki! Azaz nem kell a nő piros estélyi ruhája esetén a pirosnak a férfin megjelennie. A férfi fekete-fehér, a nő színes!

A romantikus férfiak hordanak pöttyös nyakkendőt…

A nőiesség igazi titka: a megmutatás művészete; a sejtetés finomsága és ötletessége. (Gianfranco Ferré)

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR