majom-a-vallamon2

Majom a vállamon

2016-02-23 , Bejegyzés: Élmények
3

Majmokkal ismerkedtem…. Csodálatos élmény volt. Vidám percekkel ajándékoztak meg, egy karcolásnyi fájdalmad sem okoztak, azonban elvitték a napszemüvegemet, megtépték egy kicsit a ruhám, átrendezték a frizurám …

Tanultam néhány dolgot a majmokról a Monkey Forestben, Ubudban. Közvetlenek… Rád másznak…Tűrd! Te viszont ne kezdeményezz, ne fogdosd őket: kiszámíthatatlan, hogy miképpen reagálnak rá… Ne sikoltozz, ne menekülj, ha közelítenek feléd: maradj nyugodt! Ne nézz a szemükbe, mert azt agresszióként értelmezik! Ne pánikolj, ha rád ugranak: adj nekik banánt vagy kukoricát és majd tovább állnak… Ne rejtegess magadnál kaját, mert megérzik ám és megtalálják Nálad! Ha már ráleltek a Nálad lévő élelemre és el is kapták, eszedbe ne jusson visszaszerezni, visszahúzni, visszavenni… Vigyázz az értékeidre (ékszerek, táska, napszemüveg): elviszik!

Vannak ilyen embertársaink is… Kedvesek és aranyosak, mint a majmok! Megszerzik, amit akarnak Tőled: az idődet, életenergiádat, támogatásodat, tudásodat…, aztán ott hagynak… Ha ez nem tetszik Neked és tiltakozol: a kedves majmokból akár agresszív majmokká is válhatnak… A lényeg, hogy adjál nekik… Használnak… Állj a rendelkezésükre, ha éppen kellesz nekik… Te számíthatsz rájuk?

Neked kell eldöntened, hogy amit kapsz tőlük, az jó-e Neked… A tapasztalat mindenképpen hasznos… Tényleg azt kapod-e, amire vágysz? Talán vidám percekkel, kellemes órákkal ajándékoznak meg… Észreveszed, hogy mindeközben ténylegesen mit is adnak, ugyanakkor mit visznek el Tőled?

Úgy tartjuk, hogy “adakozónak” lenni nemes dolog. Tényleg az. Létezik azonban egy univerzális törvény az egyensúlyról. Ha mindig csak adsz, de nem kapsz, ki fogsz merülni… Akkor is adni próbálsz, amikor Benned már semmi sincs?

Ezekkel az ubudi majmokkal minden rendben volt…

Ezekkel az ubudi majmokkal minden rendben volt...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR