Control-Emotions

Ma úrrá leszek az érzelmeim felett…

2019-09-29 , Bejegyzés: Gondolatébresztő, Vállalkozói attitűd
0

Ma úrrá leszek az érzelmeimen.

S hogy miként lehetek úrrá felettük úgy, hogy minden napom boldog és termékeny legyen? Megtanulom az alábbi bölcsességet: csak a gyenge ember hagyja, hogy a gondolatai irányítsák a cselekedeteit; az erős ember viszont úgy alakítja a cselekedeteit, hogy azok irányítsák gondolatait!
Minden áldott nap a következő haditervet fogom követni ébredéskor, mielőtt még lecsapnának rám a szomorúság, az önsajnálat és a kudarc erői:

Ha levertnek érzem magam, énekelek.
Ha szomorúnak érzem magam, nevetek.
Ha rosszul érzem magam, megkettőzöm erőfeszítéseimet.
Ha félelem fog el, előretörök.
Ha kisebbrendűnek érzem magam, új ruhát öltök.
Ha bizonytalannak érzem magam, felemelem a hangom.
Ha szegénynek érzem magam, az eljövendő gazdagságra gondolok.
Ha alkalmatlannak érzem magam, felidézem múltbéli cselekedeteimet.
Ha jelentéktelennek érzem magam, felidézem céljaimat.

Ma úrrá leszek az érzelmeimen.

Mostantól tudni fogom, hogy csak a szerényebb képességűek hozhatják mindig a legjobb formájukat, márpedig az én képességeim nem szerények. Lesznek napok, mikor szüntelenül olyan erőkkel kell harcolnom, amelyek maguk alá akarnak gyűrni.  A kétségbeeséshez és a szomorúsághoz hasonlóakat egyszerű felismerni, de vannak mások is, melyek mosollyal és barátként közelednek, ám éppúgy a porba sújthatnak. Ezeket sem szabad soha kiengedni az irányításunk alól:

Ha túlzottan magabiztossá válok, felidézem a kudarcaimat.
Ha megcsömörlök, felidézem múltbéli sóvárgásomat.
Ha önelégültté válok, versenytársaimra gondolok.
Ha a nagyság pillanatait élvezem, visszaemlékszem a szégyenteljes percekre.
Ha mindenhatónak érzem magam, megpróbálom elállítani a szelet.
Ha nagy vagyont szerzek, felidézek magamban egy éhes szájat.
Ha túlzottam rátartivá válok, visszaemlékszem egy gyenge pillanatomra.
Ha úgy érzem, hogy a szakértelmem páratlan, felnézek a csillagokra.
Ma úrrá leszek az érzelmeim felett.

Eme új tudásom birtokában azok hangulatát is megértem és felismerem majd, akikkel kapcsolatba lépek. Tekintettel leszek mai haragjukra és bosszankodásukra, hiszen ők nem ismerik az elme irányításának titkát. Kiállom mostani nyilaikat és sértéseiket, mert tudom, hogy holnapra megváltoznak és kenyérre lehet majd kenni őket.
Többé nem ítélek meg senkit egyetlen találkozás alapján. Többé nem mulasztom el másnap is felkeresni azt, aki ma gyűlölettel fogad engem.  Ma nem akar arany diadalszekeret venni fillérekért, holnap viszont a házát is odaadná egy kordéért. E titok ismerete lesz fejedelmi gazdagságom kulcsa.

Ma úrrá leszek az érzelmeim felett.

Mostantól felismerem és feltárom a hangulatok misztériumát az egész emberi nemben és önmagamban is. E pillanattól kezdve készen állok, hogy bármilyen személyiséggel ébredek is fel napról napra, irányításom alá vonjam azt. Építő cselekedeteim révén úrrá leszek hangulataim felett, márpedig ha hangulataimnak ura vagyok, kezemben tartom a sorsomat.  Ma kezembe veszem a sorsomat! A sorsom pedig az, hogy a világ legsikeresebb üzletépítője legyek!

(Og Mandino gondolatai)

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR