Húgyuti fertőzések

Húgyúti fertőzés

2016-07-20 , Bejegyzés: Egészség
1

A nők nagyobb eséllyel vannak kitéve a húgyúti fertőzés veszélyének, mert a húgycsövünk rövidebb és közelebb található olyan potenciális “veszélyforrásokhoz”, mint a hüvely és a végbél, ahonnan kórokozók kerülhetnek be a húgyutakba. A húgyutak normális esetben sterilek. A kívülről bejutó kórokozókat megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztásának segítségével “kimoshatjuk” a szervezetünkből, illetve a jól működő immunrendszer képes ezeket ártalmatlanná tenni. A kórokozók azonban időnként képesek feljutni a hólyagba, ott elszaporodnak és gyulladást, vagyis hólyaghurutot (cisztitiszt) okozhatnak. Ha valaki szexuálisan aktív, az aktus során irritálódhat a húgycső, mely hatására a kórokozók könnyebben juthatnak a hólyagba. Azok a nők, akik spermicides óvszerrel oldják meg a fogamzásgátlást, nagyobb rizikónak vannak kitéve. Az is növelheti a húgyúti fertőzés veszélyét, ha valaki már a menopausa után van, mert – a hormonszint megváltozása miatt – a hüvely és a húgycső hámja vékonyabbá és sérülékenyebbé válhat. Húgyúti fertőzéssel, hólyaghuruttal a nők fele legalább egyszer találkozik élete során, minden negyedik nőnél pedig félévente kiújul a betegség.

Mit tehetünk magunkért húgyúti fertőzés esetén?

Amint észrevesszük a legelső tüneteket (ilyen a fájdalmas, égő vizelés), rögtön lendüljünk akcióba, ugyanis a tünetek jelentkezésétől számított 24-36 órán belül esélyünk van könnyedén megúszni….

Házi praktikák:

o A tünetek megjelenését követő  24 órán belül igyunk sok RO (tisztított) vizet: így a vizelet kevésbé lesz koncentrált és kimossa a fertőzést okozó baktériumokat.
o A húgyúti fertőzés elleni házi praktika a vizelet sav-bázis egyensúlyának megváltoztatásán alapul, így nyújtva a baktériumok számára kellemetlen környezetet. Ez megvalósítható nagy mennyiségű RO-víz, hidrogenizált víz, Flavonoid Komplex-es víz, szódabikarbónás víz, nagy dózisú C-vitaminos víz fogyasztásával. Na igen, ha sokat iszunk, sokat is pisilünk…
o A derekunkat tartsuk melegen. A meleg csökkentheti az alhasi fájdalmakat.
o Javaslom az URINARY TRACT FORMULA-t, mely a tőzegáfonya és a Bacillus Substilis tartalmánál fogva a húgyúti rendszer hatékony karbantartója lehet.

Hogyan előzhetjük meg a húgyúti fertőzést?

o Igyunk megfelelő mennyiségű és minőségű vizet minden nap. Ez biztosítja a gyakori vizelést, amely kimossa a baktériumokat a húgyúti szervekből!
o Amikor kell, pisiljünk! Ne tartogassuk a vizeletünket sokáig!
o Kerüljük a székrekedést!
o Javasolt a tőzegáfonya leve, vagy a tőzegáfonya és Bacillus Substilis tartalmú URINARY TRACT FORMULA fogyasztása!

Megelőzés nőknek:

o Szexuális aktus után azonnal pisiljünk, mert megelőzi, hogy a baktériumok feljussanak a húgycsőbe.
o Ha gyakran van húgyúti fertőzésünk, az URINARY TRACT FORMULAt érdemes közösülés után rögtön bevenni!
o Ne használjunk spermicides óvszert!
o Cseréljük az egészségügyi betétet gyakran!
o WC-használat után elölről hátrafelé használjuk a WC-papírt, hogy elkerüljük a baktériumok terjedését a végbélnyílásról a húgyúti szervekre.
o Ha strandon vagy gyógyfürdőben vagyunk, hasznos lehet a nap végén, a zuhanyzás után a húgycsőnyílás és hüvely grapefruitmag kivonatos vizes vattával való áttörlése! A hüvelyfolyás elkerülése érdekében irrigálás (hüvelyöblítés) is javasolt grapefruitmag kivonattal (természetes antibiotikum, baktérium, gomba és vírusölő szer)! A hüvelyi fertőzés elkerülésére hasznos lehet még a CANDIDA CLEANSE. Figyeljünk arra, hogy a vizes fürdőruha /bikini sokáig ne legyen rajtunk ! Ha gyakran van húgyúti fertőzésünk, érdemes strandolás után rögtön bevenni az URINARY TRACT FORMULAt!

Megelőzés férfiaknak:

o Tartsd a péniszed tisztán, különösen ha körülmetéletlen vagy. Erre alkalmas lehet a grapefruitmag kivonatos lemosás. A fityma kiváló táptalaj a baktériumoknak, amelyek aztán bejuthatnak a húgyúti szervekbe és fertőzést okozhatnak.
o Igyál sok vizet, hogy hígítsd a vizeletet, mely segít kiöblíteni a baktériumokat.
o Közösülés után a lehető leghamarabb ürítsd hólyagodat!
o Javasolt a tőzegáfonya leve, vagy a tőzegáfonya és Bacillus Substilis tartalmú URINARY TRACT FORMULA fogyasztása!

Ha segítségedre lehetek, hívj vagy írj!

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR