octopus on rollerskates

Görkorizó polip

2019-06-16 , Bejegyzés: Gondolatébresztő
1

Nem az a fontos, hogy honnan jössz, illetve hogy az adott pillanatban hol állsz, csakis az, hogy hova igyekszel! 

Ha már megvan az irány… 

A cél olyasmi, amiért CSELEKEDNED kell. Az álom viszont olyan dolog, amiről csupán képzelegsz, GONDOLKODSZ. Álmodozni úgyis lehet, hogy csak heverészel… A célok viszont nem működnek munka nélkül.

Az álmodozás fontos, hiszen egy “big dream”, a Te Nagy Álmod az, ami beindít Téged: inspirál, motivál, érzelmi töltetet ad és szenvedélyt ébreszt Benned, tettekre sarkall…,  de csak a kitartóan és következetesen végzett,  a célod megvalósulását segítő  cselekedetekkel változtathatod meg az életed! 

Mindenkinek van egy-két álma, ám keveseknek vannak céljaik… A célokban az a legklasszabb, hogy ha valaki igazán lelkesedik a céljáért, akkor az “irányban” fogja ő tartani, azaz vonzani fogja maga felé! 

Az álmok ingyenesek, a céloknak viszont ára van. Az álmodozás nem kerül semmibe… A célbeéréshez viszont  mindig  erőfeszítés szükségeltetik: időbefektetés, pénzbefektetés, “megfeszülés”, izzadság. Te mivel akarsz fizetni a céljaidért?

Erőd meg fog sokszorozódni, ha egy kívánatos célt tűzöl ki magad elé és annak elérésén dolgozol. Egy jó cél “csodatévő” erővel bírhat, akár még betegségeid is elmúlhatnak. Az életedet valószínűleg meghosszabbítod ezáltal: az, akit hevít a vágy, hogy véghez vigyen valamit, életenergiát és hosszabb életet is nyer! 

Ha már elindultál a céljaid felé vezető úton..

Ne dőlj be a saját kifogásaidnak! Ürügy, kifogás, magyarázkodás – vagy eredményes élet? A kettő nem fér össze. 

Ne vedd le a szemed a célodról!  Semmi sem helyettesítheti az állhatatosságot!!!

A tehetség nem – rengeteg tehetséggel megáldott sikertelen ember van….
A zsenialitás nem – Te is biztos több el nem ismert zsenit ismersz….
A tanulás önmagában biztos nem – a világ tele van kiművelt emberi roncsokkal és nagyon okos elméleti szakértőkkel….

CSAK az állhatatosság a mindenható!!! 
 
A tehetség / jó képességek és az álmodozás – céltudatos és fegyelmezett munkavégzés nélkül olyan, mintha egy polip görkorizna…. Sok az izgés-mozgás, de nem lehet tudni, hogy a polip előre, hátra vagy oldalra halad…

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR