a genetikai végzet elkeülhető

A tested a városod, avagy a genetikai végzet elkerülhető

2018-03-29 , Bejegyzés: Egészség, Fiatalító program
0

Súlyproblémád van? Naná, hiszen anyu és nagyi is duci volt… Beraktad a kalapácsot a hűtőbe? Nem meglepő, ilyesmit a nagynénid is gyakran csinált és az anyád is feledékeny volt… Infarktusod volt? Nagyapádnak és apádnak is…  A génjeid a felelősek mindezért?! Fiziológiai városod polgármestereként Te is tehetsz génjeid esetlegesen nem kívánatos hatásai ellen, mert a genetikai végzet elkerülhető!

Genetikai örökségedre gondolhatsz „gyártótól kapott” örökségként, de másként is. Lehet, hogy nem a legjobb génállomány jutott Neked, ez azonban nem azt jelenti, hogy ne cserélhetnél ki néhány lapot, vagy ne dönthetnél arról, hogyan játszd a játékot. Lehet, hogy a genetikai tölti meg a fegyvert, de Te húzod meg a ravaszt az életmódod által… 

Nem az a fontos, hogy milyen génjeid vannak, hanem hogy azok miként jutnak érvényre. Bár nem cserélhetjük le a génállományunkat, az igenis rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e érvényesülni hatásukat vagy sem, illetve hogyan hagyjuk őket érvényre jutni. Lehetőséged van arra, hogy az érdekeidet sértő géneket „kikapcsold” és a Téged védelmezni képes „álomszuszék” génjeidet felébreszd a szundikálásból…

Az öregedés és a betegség két különböző dolog, bár kölcsönhatásban állnak egymással

Dr. Oz és Dr. Roizen szerint, ha sikerül megúsznunk a szívbetegségeket és a daganatos megbetegedéseket, melyek a halálesetek 50%-át okozzák, átlagosan csak 9,5 évvel hosszabbíthatjuk meg a várható élettartamunkat, mert az öregedési folyamatok sebességét a betegségek hiánya még nem lassítja! Dr. William Amzallag anti-aging szakértő szerint nem azért öregszünk, mert telnek az évek… Hanem azért,  mert miközben telnek az évek, a sejtjeink – kinek milyen gyorsan – amortizálódnak. Bár a halhatatlanság titka egyenlőre ismeretlen, sejtjeinket képesek vagyunk regenerálni és így képesek vagyunk lassítani az öregedési folyamatokat. Így nemcsak hosszabb lehet életünk, de az életminőségünk is jobb lehet!

Az öregedés valójában az öregedési folyamat gyorsaságáról szól. Ezt gyorsítani, illetve lassítani tudják külső és belső tényezők. Dr. Oz szerint az öregedés nagy titka: az öregedés sebessége 8 évenként duplázódik. Vagyis, ha életünk végéig képesek vagyunk fenntartani a 40 évesek öregedési tempóját, akkor akár 120 évig is élhetünk, mielőtt „öregségben” elhalálozunk.

A városod állapota a Te felelősséged!

Egyes városok – gondoljunk csak Rómára, az “örök” városra –  idős korukban is gyönyörűek és elegánsak maradnak, míg mások elhanyagoltak és lelakottak, bár jóval fiatalabbak! Így van ez az emberi testtel is! Dr. Oz és Dr. Roizen az emberi testet egy városhoz hasonlítja. Ahogy minden embernek, úgy minden egyes városnak is megvan a maga egyedi genetikai kódja. Város esetén a génállomány a földrajzi adottságokat jelenti. Pl. hogy a hegyekben vagy folyóparton van-e a város, egy hurrikán útvonala mentén vagy a hideg égöv alatt épült –e. Nem változtathatja meg geográfiai adottságait, azonban alkalmazkodhat földrajzi környezetéhez. Egy tengerparti városban érdemes cölöpökre építkezni, a San Francisco-i házakat pedig földrengésbiztosan építeni… A földrajzi hely csak földrajzi hely, ahogy a gén is csak gén. Minden város más földrajzi adottságokkal rendelkezik és kedvére gazdálkodhat azokkal. Fiziológiai fővárosod polgármestereként Te is tehetsz azért, hogy csökkentsd génjeid esetleges nemkívánatos hatásait.

Egy városhoz hasonlóan mi emberek is képesek vagyunk az öregedés ellensúlyozására, ha tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel. 70%-ban befolyásolhatod azt, hogy miként öregszel. Tehát a hosszú élet 30%-ban múlik a genetikai örökségen… A többi rajtad! A szokásaidon és életmódodon… Ha érdekel, hogy mit tehetsz azért, hogy hosszú ideig egészségesen és fiatalosan élj, szeretettel várlak egyéni konzultációra vagy az alábbi programjaimra:

Másokon nem illik felismerni, magunkon kínos megtapasztalni… – márciusban

Másokon nem illik felismerni, magunkon kínos megtapasztalni… – áprilisban

 

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

  Hogyan maradhatsz állandóan motivált?

    Talán Téged is érdekel, hogy mi az állandóan motiváltnak tűnő emberek titka.  “Hogyan maradhatok állandóan motivált?” – kérdezték Sadhgurut. …Tovább »
 • Ébresztő!!!

  Ébresztő!!!

  Hogyan lehet 2023 életed egyik legjobb éve? Ha ráébredsz néhány dologra, amit persze tudsz már,  sokat segíthet… Ha kristálytisztán tudod, …Tovább »
 • A húsvéti locsolkodásról másképpen

  A húsvéti locsolkodásról másképpen

  Húsvét hétfőn elindulni locsolkodni? Apák és fiaik kényszerű kötelességnek élik meg vagy legyintenek rá, hogy ez korunkban már „lejárt lemez”. …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR