penz-mit-gondolunk-rola

Pénz ! Hogyan gondolkozunk róla?

2016-12-11 , Bejegyzés: Vállalkozói attitűd
0

Ha a gondolatainknak teremtőereje van és a külvilág  belső világunk tükröződése, érdemes megvizsgálnunk, hogy egy milliomos avagy egy koldus gondolkodásmódjával rendelkezünk-e.

Pénzügyi modellünk a pénzzel kapcsolatos gondolataink, érzéseink és tetteink kombinációja. Honnan származnak a gondolataink? Lehet, hogy rosszul hangzik, hogy igen kevés eredeti gondolatunk van…, ugyanakkor mégis érdemes megvizsgálni, miképpen visszük tovább azokat a gyermekkorunkban bevésődött ideákat, melyeket másoktól kaptunk: szüleinktől, testvéreinktől, barátainktól, tekintélyszemélyektől, tanároktól, vallási vezetőktől és a médiából.

Mit hallottál, mit láttál és mit tapasztaltál gyermekkorodban a pénzről, a gazdagságról és a gazdagokról? Neked milyen valóságot mutatott a környezeted?

A pénz csak bajt hoz. A pénz minden gonoszság forrása.

Spórolni kell a nehéz időkre. Ne költsd a pénzed, inkább rakd félre!

A gazdagok kapzsik. A gazdagok bűnözők. A gazdagok lopnak, csalnak, hazudnak. Mocskos gazdagok! Mind egyik börtönbe való!

A gazdagok a szegények verejtéke árán gazdagszanak meg.

Csak annyid legyen, amennyiből meg tudsz élni! Akinek több van, alávaló gazember!

A pénzért keményen meg kell dolgozni.

Nem fán terem a pénz.

Mit gondolsz, nekem a bőröm alatt is pénz van? Mit gondolsz, a pénz az utcán hever?

Nem lehetsz egyszerre gazdag és tisztességes.

A pénz nem boldogít. A gazdagok nem boldogok.

A pénz beszél, a kutya ugat.

A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, a szegények egyre szegényednek.

A mi fajtánk nem tud meggazdagodni.

Nem mindenki lehet gazdag.

Sosincs elég.

Nem engedhetjük meg magunknak. Nincs pénzem.

Álmodozz csak! Úgyse fog sikerülni. A bilibe lóg a kezed.

Mi van, ha mindez nem feltétlenül igaz??? Megtanították nekünk, hogy mit gondoljunk, hogyan érezzünk és cselekedjünk, ha pénzről van szó. Annak alapján, hogy kik vagyunk jelenleg és kikké akarunk válni a jövőben, dönthetünk arról, hogy ragaszkodunk –e továbbra is a másoktól kapott paradigmákhoz, melyek determinálják életünk vagy feladjuk őket. A döntés hatalma a miénk!

 

Hozzászólások

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

Fekete Ágnes

16 éve tartok tréningeket önismeret, emberismeret, hatékonyságfejlesztés, kommunikáció, változások kezelése és egyéb más témakörökben; 11 éve pedig életmódbeli tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak. Ha segítségedre lehetek, várom jelentkezésedet...

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEK

 • A végtelen égbolt is a Tiéd lehet!

  A végtelen égbolt is a Tiéd lehet!

  “Volt egyszer egy béka, aki  egész életét egy kútban töltötte. Minden alkalommal, amikor a kút nyílásán keresztül az égre nézett, …Tovább »
 • Ugorj!

  Ugorj!

   – Gyertek el a peremig!  – Nem merünk. Félünk.  – Gyertek el a peremig!  – Nem merünk. Leesünk.  – Gyertek …Tovább »
 • Vízszintes és függőleges lustaság

  Vízszintes és függőleges lustaság

  “Kétféle lustaság van: vízszintes és függőleges. Van ember, aki csak élete nagy távlataiban lusta; a tervekben; abban, hogy elodázza elhatározásait, …Tovább »

LIKE-old Facebook oldalam hogy értesülj minden frissítésemről. Köszi!

BEZÁR